sibche-blue-logo
دانلود برنامه از سیب ایرانی

برگزاری دومین جشنواره ملی « سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری »

سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی اعلام کرد دومین جشنواره ملی « سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری » در اراک برگزار می شود.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی، سیدمحمد حسینی، مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان، شنبه 7 مرداد 96، در جلسه هماهنگی استان‌های اصفهان، تهران، البرز، قم و مرکزی برای برگزاری جشنواره ملی سفره ایرانی در اراک، گفت: «سالانه در جهان، ارز زیادی برای تجربه سلیقه و ذائقه غذایی ملل مختلف در حوزه گردشگری مبادله می‌شود که در این میان ایران می‌تواند با توجه به اقوام مختلفی و تنوع زیاد در این زمینه، سفره‌ای بین‌المللی برای گردشگران جهانی باشد به همین دلیل، جشنواره سفره ایرانی برنامه‌ریزی شده که امسال از 16 تا 18 شهریور‌ماه در مجتمع سیاحتی و تفریحی هتل پنج‌ستاره امیرکبیر در اراک برگزار می‌شود و بدین منظور حدود 120 غرفه، برای معرفی غذا، سفره و فرهنگ غذایی و گردشگری استان‌ها تجهیز خواهد شد.»

گفتنی است یکی از عناصر بسیار مهم در هر برنامه سفر، خورد و خوراک است که خود می تواند به عنوان یک جاذبه اصلی در گردشگری هم مطرح شود. غذا علاوه بر اینکه یکی از نیازهای اولیه انسان است به دلیل تنوع آن در خرده فرهنگها، موجب شکل گیری پیوند  و ارتباط صمیمی میان فرهنگ مردم جامعۀ میزبان با گردشگران می شود . در سفر، بخش مهمی از ادراک گردشگران درباره کیفیت یک مقصد ناشی از تجربه آن ها از غذا است و خورد و خوراک در كنار اقامت از مهمترين نيازمندي‌ها و علایق گردشگران محسوب می گردد.

جشنواره غذا، مراسمی همگانی برای نمایش غذاهای بومی، محصولات غذایی و برندهای مطرح صنایع وابسته و انجام بحثهای علمی و تخصصی در این رابطه می باشد. سری  جشنواره های  «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» به صورت منطقه  ای و ملی برگزار می شود و نتایج حاصل از جشنواره های منطقه ای در یک جشنواره ملی مورد بررسی قرار می گیرد.

سفره ایرانی فرهنگ گردشگری

اهداف جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری به نقل از سایت اصلی جشنواره عبارتند از:

-برند سازی غذاهای ایرانی در صنعت گردشگری جهان

-استانداردسازی واحدهای پذیرائی و رستورانها در ارائه خوراک های ملی و بومی

-ارتقاء رفاه و توسعه اقتصاد جوامع محلی در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد
-افزایش آمار گردشگر ورودی به کشور
– تنوع بخشی جاذبه های گردشگری کشور با تاکید برتنوع غذایی موجود و با توجه به ذائقۀ گردشگران داخلی و بین المللی
– ایجاد زمینه و بستر لازم جهت معرفی و استفاده از اطلاعات غذا های محلی ایرانی در بسته های سفر داخلی و خارجی
– توسعۀ نقش غذا های محلی در منو های هتل ها و واحدهای پذیرائی
– افزایش سطح رقابت در ارائۀ خدمات گردشگری
– ایجاد ارتباط بین صنعت گردشگری و صنعت غذا و نهادینه کردن موضوع ارتباط بین سفرۀ ایرانی با گردشگری
– حمایت از تنوع فرهنگی موجود در گسترۀ فرهنگ ایران با شناخت غذا های محلی و توسعۀ آنها
– معرفی و احیای خوراک های بومی و ملی مهجور و استفاده از آنها در توسعۀ گردشگری
– معرفی و ترویج فرهنگ غذای سنتی سالم ، مفید ، کم هزینه و حلال ایرانی
– کشف طعم های جدید و احیاء طعم ها و سنت های آشپزی ملی و بومی
– بررسی و معرفی نذری پزی به عنوان شاخصی جهت تعیین نقش فرهنگ مذهبی در شیوه های تهیه ، طبخ و نحوۀ مصرف خوراک ایرانی
– معرفی مواد اولیه و گیاهان و ادویه های منحصر به فرد موجود در غذا های ایرانی

قرار است در خلال این جشنواره، مسابقات آشپزی بین استان‌ها، مجتمع‌های خدمات‌مسافرتی، رستوران‌ها و علاقه‌مندان عمومی برگزار ‌شود. همچنین اجرای مراسم آیینی، رقص و موسیقی محلی، جنگ شادی و مسابقه نیز از برنامه های جانبی این جشنواره است..

گفتنی است ماه گذشته این جشنواره با حضور هنرمندان 4 استان شمالی کشور شامل گلستان، مازندران، گیلان و قزوین از 21 تیر 96 به ‌مدت سه روز در استان گلستان برگزار شد.