sibche-blue-logo
دانلود برنامه از سیب ایرانی

حلوای سیاه

حلوای سیاه یا قره حلوا از سوغاتی‌های خوشمزه‌ی اردبیل است که پخت آن در هیچ جای دیگری مرسوم نیست. در گذشته زنان اردبیلی این شیرینی مقوی را به صورت گلوله‌های درشت برای زمستان ذخیره می‌کردند.

با گذشت بیش از یک قرن از سابقه‌ی این خوراکی پرانرژی هنوز هم دستور و روش‌های پخت آن تغییر چندانی نکرده و مزه‌ی تاریخی خود را حفظ کرده است.

حلوای سیاه به خاطر خاصیت گرمی‌اش بیشتر در فصل زمستان استفاده می‌شود. برای تهیه‌ی آن از آرد سبوس‌دار، جوانه‌ی گندم، کره‌ی حیوانی، شیره‌ی عسل، و ادویه‌جات استفاده می‌شود.