حلوای سیاه
حلوای سیاه یا قره حلوا از سوغاتیهای خوشمزهی اردبیل است که پخت آن در هیچ جای دیگری مرسوم نیست. در گذشته زنان اردبیلی این شیرینی مقوی را به صورت گلولههای درشت برای زمستان ذخیره میکردند.
با گذشت بیش از یک قرن از سابقهی این خوراکی پرانرژی هنوز هم دستور و روشهای پخت آن تغییر چندانی نکرده و مزهی تاریخی خود را حفظ کرده است.
حلوای سیاه به خاطر خاصیت گرمیاش بیشتر در فصل زمستان استفاده میشود. برای تهیهی آن از آرد سبوسدار، جوانهی گندم، کرهی حیوانی، شیرهی عسل، و ادویهجات استفاده میشود.