sibche-blue-logo
دانلود برنامه از سیب ایرانی

روستای میرملکی

روستای میرملکی کهنسال ترین روستای فارس زیرمجوعه شهرستان لامرد و در یک کیلومتری جنوب شرقی وراوی قرار دارد. گفته شده مردم این روستا در زمان حکومت تیموریان از علی آباد کتول از استان مازندران به اینجا مهاجرت کرده اند.

میرملکی از لحاظ پتانسیل های گردشگری در رتبه خوبی قرار دارد که میتوان به تعدادی از آنها نام برد :

بناههای تاریخی این روستا:

۱٫شط روستا

۲٫قلعه ی باستانی ریگی در تنگ آب نری در جنوب شرقی روستا(ساخت قلعه در زمان ساسانیان).

۳٫خانه های گبیریها در جنوب شرقی روستا (قدمت چهار هزار سال پیش)

۴٫قبرستان زرتشتی ها و تبه های باستانی در جنوب روستا

۵٫قلعه های باستانی وچاههای چرمی در رشته کوه کتول درجنوب غربی روستا ودر کنار شط شیرین و گرگی

۶٫قلعه حسن درویش در ده کهنه در شمال غربی روستا(با قدمت پانصد ساله)

۷٫غارهای کتوها و داواتی در جنوب شرق و غرب روستا

۸٫قبرستان قدیمی روستا با قدمت هزار ساله

۹٫میدان سوارکاری شهید حسین کهنسال

 

شط فصلی روستای میرملکی

این شط که با طول ۱۰۰۰ متر و عرض ۵۰ متر و عمق ۳ متر در صحرای روستای میرملکی و در کنار کوهک کتول جنوب روستا قرار دارد.در هنگام فصل باییز آبان ماه با سیل آبهای بزرگ(بیخ)بر می شود و تا آخرتیر ماه آب آن خشک می شود.

در پاییز محل زیست پرندگان مهاجر(از کشورهای روسیه، ترکمنستان، آذربایجان و تاجیکستان ) میشود و تا آخر زمستان میزبان گونه های نادری از پرندگان مهاجر است.پرندگانی مثل فلامینگو، پلیکان،خودکای ابرو سفید، اردکهای روی آبچر و اردکهای غواص می باشند.

که دوران کوتاهی در کنار شط فصلی میرملکی می گذرانند.ولی از امنیت جانی بهره مند نیستند در این مکان حیوانات وحشی و اهلی از آب شیرین این شط بهره می برند در سالهای نه چندان دور باغ نخلستانی در کنار این شط وجود داشته که بیش از ۵۰ درخت خرما توسط یکی از اهالی روستا اداره می شده که این مکان مشهور به سینه باغی می گفتند.

شط فصلی هر ۵ سالی یک بار توسط اهالی میرملکی به صورت دسته جمعی تا اوایل انقلاب لایه روبی می شده در ایام نوروز باستان که بهار سر از زمین بلند می کند و تمام گیاهان طبیعی این خطه مشام مهمانان نوروزی را بر می کنند.صدها تن از مردم شهرهای لامرد و مهر و بخش های تابعه از این مکان طبیعی بازدید می کنند ودر کنار آب شیرین آن تا پاسی از شب می گذرانند.