sibche-blue-logo
دانلود برنامه از سیب ایرانی

برخی از افراد در هنگام خروج از کشور و در فرودگاه با این مساله مواجه می شوند. که ممنوع الخروج هستند و اجازه رد شدن از گیت را به آنان داده نمی شود. این موضوع می تواند بر برنامه های سفر شخص اثر گذاشته و آنها را به هم بریزد. از طرفی درصورتی که محل اقامت نیز در کشور مقصد رزرو شده باشد. باعث ایجاد خسارت های مالی بسیاری برای فرد خواهد شد که بسیار ناراحت کننده می باشد. برای جلوگیری از این امر امکان استعلام ممنوعیت خروج از کشور بصورت آنلاین وجود دارد. که در این مقاله تراولچی به آن میپردازد.

اطلاع از ممنوع الخروج بودن برای عده ای که قصد سفر را دارند. و روی این موضوع شک دارند. بسیار مفید خواهد بود و باعث می شود. که با برنامه ریزی بهتر سفر خود را به پیش ببرند .

لازم به ذکر است. که برای بررسی ممنوع الخروج بودن بهترین گزینه مراجعه به اداره گذرنامه بوده. که می تواند موصق ترین اطلاعات را به شما گردشگران و مسافران عزیز ارائه نماید.

روش های استعلام ممنوعیت خروج:

۱. اولین روش و سنتی ترین روش مراجعه به اداره گذرنامه و گرفتن استعلام ممنوعیت خروج از کشور می باشد.

۲. روش دوم روش استعلام اینترنتی است. که به توضیح بیشتر آن در ذیل می پردازیم:

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم ،خوشبختانه امکان استعلام ممنوع الخروجی به صورت آنلاین فراهم شده است. و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اداره گذرنامه نیست. در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه ای برای استعلام آنلاین ممنوع الخروجی راه اندازی کرده است.

در این سامانه افراد تنها با وارد کردن کد ملی در سایت می‌توانند. استعلام ممنوع الخروجی بگیرند و از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوند. و با خیالی آسوده برای سفر خود برنامه ریزی کنند.

چه افرادی ممنوع الخروج می شوند؟

ممنوع الخروج بودن افراد به پنج دلیل مهم اتفاق می افتد. که در ادامه به توضیح آن ها می‌پردازیم :

۱: بدهکاران قطعی مالیاتی

افرادی که به موجب صدور حکم قطعی دادگاه. یا صدور اجرائیه در اجرای ثبت اسناد و املاک. بدهی آن ها قطعی و محرز شده است

۲. افراد با سابقه جزایی

افرادی که سابقه تکدی گری ، ولگردی ، سرقت ، کلاهبرداری. و یا هر عنوان دیگری را در کشورهای خارجی داشته باشند.

۳. ممنوعیت خروج از کشور توسط مقامات قضایی

افرادی که سفر آن ها به خارج از کشور به هر دلیلی به تشخیص مقامات قضایی مخالف مصلحت جمهوری اسلامی ایران باشد. کسانی که به دلیل اعلام کتبی مقامات قضایی اجازه خروج از کشور را ندارند.

۴.نداشتن اجازه خروج از کشور از ولی یا سرپرست یا همسر

افرادی که دریافت گذرنامه و خروج از کشور آن ها به اراده فرد دیگری مانند پدر و یا شوهر باشد. اجازه خروج از کشور را ندارند.

مدت اعتبار گواهی ممنوعیت خروج از کشور:

ماده ۱۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری با توجه به دلایل جرم هر فرد. می‌گوید: دادگاه این امکان را دارد که قرار عدم خروج متهم از کشور را صادر نماید. ضمن اینکه مدت اعتبار این قرار ۶ ماه یکبار در نظر گرفته شده است.

این اعتبار می‌تواند طبق صلاحدید دادگاه هر ۶ ماه یکبار به صورت مجدد تمدید شود. لازم به ذکر است که این قرار پس از ابلاغ ظرف ۲۰ روز در دادگاه تجدید نظر استان مورد نظرتان قابل اعتراض می‎باشد.